Over ons

Hoeden en petten. Een passie.

Hoedzo is een fysieke winkel met vooral hoeden en petten in het assortiment. Naast deze winkel hebben wij ook een webshop. In deze webshop vind u een impressie van ons assortiment. De collectie in de winkel is dus groter dan in de webshop. Goede kwaliteit, mooie modellen en een goede afwerking staan bij ons hoog in het vaandel. Vandaar dat wij vooral Europese merken in ons assortiment hebben.

We proberen natuurlijk ook altijd wat te hebben voor iedere portemonnee. En dus hebben we ook goedkopere merken in ons assortiment. Naast de hoeden en petten hebben wij ook een collectie sjaals. Deze zijn van mooie natuurlijke materialen. Met aparte prints. Maar natuurlijk ook gewoon in uni kleuren.

In de winter hebben wij ook een collectie lederen handschoenen  voor dames en heren van de Italiaanse merken Caridei en Sergio di Rosa. Wij hebben ook extra grote herenmaten. Door onze jarenlange ervaring in de hoeden en petten branche kunnen wij u goed adviseren over materialen, modellen en merken. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Kom gerust eens een kijkje nemen in onze winkel.

De geschiedenis van Hoedzo

Misschien kende u ons al van de jaarmarkten, weekmarkten of beurzen. Of van de website hoedenenpettenmagazijn.nl.

Hoedzo is een samensmelting van 2 bedrijven. Namelijk:  Buuts handelshuis en Hoedzo.

Het is vroeger allemaal begonnen met de markten. Dhr Jo Buuts stond op de markt met tentdoek, zonneweringsdoek kanvas en dergelijke. Dat was natuurlijk geen handel in de winter. Vandaar dat hij iets speciaal voor de winters zocht. Het werden hoeden en petten voor heren.  Eerst was dit alleen voor de winters later werd di ook in de zomer gevoerd.  Er werden door de jaren heen veel jaarmarkten, paardenmarkten , veemarkten en braderiëen bezocht. We reden het hele land door.  Zomer en winter. Zo zaten we in Friesland en een paar dagen later weer in Limburg. Een hele vermoeiende maar leuke tijd.

Later kwamen er beurzen bij. Vooral in de winter.  Hoedzo heb ik in 2008  opgezet. Dit was een webshop met damesartikelen. Hoeden , petten en sjaals. Dit kwam bij de markten waar ik overdag  werkzaam was. En dat waren dan weer de heren artikelen. Een heerlijke afwisseling.

In 2012 zijn de 2 bedrijven samengevoegd. Er waren toen dus dames en heren hoeden, petten en sjaals. En in 2013 hadden we ons eerste kleine winkeltje in Schijndel. In 2016 is de winkel verhuisd naar s’Hertogenbosch . Hij is in de jaren fors uitgebreid.  Voor sommige mensen net een snoepwinkeltje. Nu zitten we hier ook al weer 4 jaar.

Misschien kent u ons van jaar of weekmarkten of van de beurzen. Of misschien keek u ooit op de website hoedenenpettenmagazijn.nl.

Hoedzo is een samensmelting van 2 bedrijven.  Buuts handelshuis met als website hoedenenpettenmagazijn.nl en Het bedrijf Hoedzo met de website hoedzo.nl.

Het is ooit vroeger allemaal begonnen bij mijn vader. Dhr Jo Buuts. Hij stond op de markten met tentdoek, zonweringsdoek en canvas. Dat was in de winter natuurlijk geen handel. Zo is hij begonnen in de hoeden en petten voor heren Eerst alleen in de winter. Later kwamen er ook zomer hoeden en petten bij. Zo is het begonnen. Inmiddels zijn de markten vaarwel gezegd vanwege de hoge leeftijd van mijn vader.

In 2008 ben ik zelf met Hoedzo begonnen. Dit was alleen een dames afdeling. In 2012 zijn de bedrijven samengevoegd tot Hoedzo.  Met hoeden en petten voor dames en heren. Er zijn toen ook sjaals aan toegevoegd. En sinds 3 jaar hebben we ook lederen handschoenen voor dames en heren.

SALE!

Tot wel 50% korting op actie producten